Doprovodí Samsung Galaxy S III nová cloudová služba?

Adam Fiala
26. 4. 2012 12:00
Kolekce vzdálených úložišť dat v čele s iCloudem očekává nový přírůstek
Foto: Reuters

Samsung si na třetí květen připravil odhalení svého nového smartphonu Galaxy S III. Součástí prezentace by mohla být i demonstrace nové cloudové služby.

Samsung by tak mohl zvýšit své konkurenční šance proti Applu s jeho iCloudem a neodkazovat své uživatele na cizí produkty. Předvedení cloudu zvaného S-Cloud by mohlo proběhnout v rámci seznámení s novými funkcemi a vlastnostmi smartphonu Galaxy S.

Třetí generace smartphonu Galaxy

Společnost Samsung produkuje hned několik typů smartphonů, z poslední doby lze vzpomenout na Galaxy Nexus nebo Galaxy Beam. Jejich vlajkovou lodí zůstává řada Samsung Galaxy S vybavená operačním systémem Android. V květnu to bude rok, co společnost představila S II. Roční cyklus bývá v průměru tradiční dobou mezi jednotlivými modely. Proto se očekává, že třetího května v Londýně představí Samsung Galaxy S III.

Na rozdíl od iCloudu by S-Cloudu neměl omezovat své uživatele v oblasti typu nahrávaných souborů. Uvidíme však, jak velký prostor nabídne a jestli se rozdělí na bezplatnou část a placenou s navýšenou kapacitou. Teprve po sdělení detailů vyjde najevo, jak obstojí vedle Dropboxu, služby Skydrive od Microsoftu nebo Google Drive.

iPhone 5 s novou technologií displeje

Zatímco pozornost poutá květen a Samsung, neubývá zvěstí kolem dalšího modelu smartphonu Applu. Přeci jenom iPhone a operační systém iOS patří k hojně rozšířeným, takže novinky jsou mezi technologickými fanoušky očekávány.  Jednu informaci představují zprávy o výrobním materiálu, který by posléze mohl ovlivnit i design a oblíbené marketingové kategorie jako tloušťka a váha. Jde o kovové sklo, zvláštní druh materiálu, který Apple zatím používal jenom v součástkách. 

Licenci na používání drží společnost od roku 2010 a nyní by se mohla dočkat širšího užití. Pokud by materiál posloužil při výrobě obalu, přineslo by to užitek i v odolnosti přístroje a prodloužení jeho životnosti. Krom toho by odlišnou technologii mohl používat i displej. iPhone 5 by disponoval in-cell dotykovou obrazovkou. Za vývojem stojí společnosti Sharp a Toshiba a umožňuje zmenšit tloušťku displeje tím, že dotykovou vrstvu vkládá do vrstvy s barevnými filtry.

 

Právě se děje

Další zprávy