Dodavatele Apple napadli hackeři, prý jen pro zábavu

David Slížek
9. 2. 2012 13:15
Čínská firma Foxconn vyrábí součástky pro iPhony, iPady a iPody, ale dodává také řadě dalších velkých technologických firem.
Foto: Reuters

Čínská firma Foxconn, která dodává součástky pro Apple, Dell, IBM, Cisco, Nokii a další firmy, nemá v poslední době nejlepší pověst.

Její zaměstnanci pracují v podmínkách, které se dají označit za strašné. Apple proto nedávno oznámil, že na svého hlavního dodavatele součástek pro iPady, iPhony a iPody pošle kontrolu.

Dřív než kontroloři si ale na Foxconn posvítili hackeři. O útoku informoval server 9to5mac.com.

Ničení nás baví

Skupina SwaggSec ve středu na Pirate Bay zveřejnila seznam přihlašovacích jmen a hesel k e-mailovým schránkám zaměstnanců Foxconnu a dalším interním serverům. Jsou mezi nimi i údaje šéfa společnosti Terryho Goua.

Hackeři se prý k údajům dostali využitím bezpečnostní díry v prohlížeči Internet Explorer, který používal některý ze zaměstnanců firmy.

Proč se hackeři zaměřili právě na Foxconn? Pokud čekáte, že chtěli potrestat firmu za zacházení s lidmi, musíme vás zklamat.

O to totiž podle vyjádření SwaggSec nešlo, a za útokem prý není ani snaha získat informace o chystaném iPhone 5.

"Rádi odhalujeme vlády a korporace, ale tím hlavním důvodem je, že nás narušování nebo ničení sítí baví," napsali SwaggSec.

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy