Čtečky značky Kobo lákají nové zákazníky

Adam Fiala
10. 12. 2011 10:51
Výrobce Kobo je na americkém trhu se čtečkami až třetí, chce výš
Kobo Vox
Kobo Vox | Foto: Kobo

Značka Kobo nepatří k nejznámějším. V českém prostředí bychom těžko hledali čtečku elektronických knih, která by nosila jméno společnosti na svém štítu. V Americe však patří k ústředním bojovníkům ve čtečkovém zbrojení. Ovšem až na třetím místě, Amazon a Barnes & Noble jednoduše mají náskok i příznivce. Kobo tak nabídne stahování jedné knihy měsíčně zdarma, aby zvýšil zájem o svůj přístroj.

Omezeno datem nákupu

Amazon se při příležitosti uvedení své tabletoidní čtečky Kindle Fire pustil i do knihovnické činnosti. Spustil exkluzivní půjčovnu zaměřenou na majitele čteček Amazonu. Kobo se pokouší na tento úder odpovědět tím, že zpřístupní jednu knihu měsíčně bez poplatků. Má to však své limity. Například se celá akce vztahuje na vánoční období. Výhodnou službu získá jen ten, kdo se stane novým majitelem Kobo eReader Touch v období od 24. listopadu do konce března 2012.

Kniha zůstává majiteli navždy

Výhodou ovšem je, že při stažení knižní publikace zůstává délka půjčky nespecifikovaná. Takže dokud ji uživatel z vlastní vůle nesmaže, má k ní přístup. S trochou štěstí a marketingového umu by mohla zajímavá pobídka zvýšit prodejnost čteček a zapříčinit vyšší zisky z Vánoc pro americkou společnost Kobo.

 

Právě se děje

Další zprávy