Co říkají na Nexus 7 zahraniční recenzenti?

tl
9. 7. 2012 7:45
Google Nexus 7 všichni doporučují. Má ale i své mouchy
Foto: GOOGLE.COM

Google na nedávné vývojářské konferenci představil několik novinek, na které se už dlouhou dobu čekalo. Jednou z nich byl i první referenční tablet tohoto od Googlu, nesoucí jméno Nexus 7.

Jedná se o sedmipalcový tablet s čtyřjádrovým procesorem od nVidie, jehož cena je stanovena na velmi slušných 199 dolarů za 8 GB verzi. Svojí velikostí a parametry tak Nexus 7 konkuruje hlavně populárnímu Kindle Fire od Amazonu, podle mnohých by ale mohl i zatřást s pozicí zatím neporaženého iPadu.

A co na tento nový tablet říkají zahraniční recenzenti, kteří už měli možnost ho mít v ruce? Ve většině případů je o něm slyšet jen samá chvála, ale své vady samozřejmě také má. Mezi ty největší potom patří zejména nemožnost rozšíření interní paměti nebo prozatím malý výběr aplikací pro tablety v obchodě Google Play.

Zatím málo dostupného obsahu

„Google Nexus 7 není jenom skvělý tablet za 200 dolarů. Je to prostě skvělý tablet, tečka. Je to vlastně první tablet s Androidem, který můžu zákazníkům opravdu doporučit, a to nejenom protože je tak levný. Má skvělý design, je výkonný, užitečný a má v sobě spousty vychytávek, které dělají dojem, že by měl být o dost dražší. Ale přeci jsou tu problémy, které by měly být zmíněny. Vadí mi především zatím slabá nabídka aplikací a dalšího obsahu, ale tento problém snad nebude trvalý. Nexus 7 je mnohem lepší tablet, než jsem očekával. A věřte tomu nebo ne, naposledy když jsem byl překvapen zařízením stejných kvalit, byl to iPad." - Joshua Topolsky, The Verge

Málo úložného prostoru zamrzí

„Nesouhlasíme s tím, že by Nexus tablet byl zařízením bez kompromisů.  Kdyby tomu tak bylo, bylo by možné rozšířit jeho paměť pomocí microSD karet. Nepřítomnost tohoto prvku je velmi zvláštní. Uživatel nemůže kvůli 8 GB nebo 16 GB paměti neomezeně stahovat obsah a navíc nemůže ani nic neustále streamovat, protože k internetu může být připojen pouze přes Wi-Fi. I přes tato omezení je Nexus 7 při své ceně kvalitní tablet. Pokud uvažujete o Kindle Fire nebo Nook Tebletu, tak přestaňte a kupte si Nexus. A pokud chcete Android tablet na práci i hraní, je Google Nexus 7 také výborná volba." - pocketnow.com


 

 

Právě se děje

Další zprávy