Asus Transformer Prime aktualizuje na Android 4.0

LP Fish
5. 1. 2012 15:05
Už 12. ledna čeká uživatele tabletu Asus Transformer Prime aktualizace na Android 4.0. Kromě toho získají uživatelé i toužebně očekávaný nástroj na otevření bootloaderu.
Foto: Vojtěch Marek

Asus dělá komunitě uživatelů svého nového tabletu Transformer Prime radost.

Nakonec totiž přehodnotil své rozhodnutí a s dalším updatem jim dá do rukou nástroj k otevření bootloaderu (zjednodušeně řečeno jde o program podobný BIOSu na PC, který je zodpovědný za spuštění hardwaru a operačního systému).

Uživatelé tak získají přístup k celému operačnímu systému tabletu.

Bez záruky

Bootloader umožňuje nainstalovat například alternativní androidí ROM. Jeho uzamčení požadují po výrobcích zařízení "poskytovatelé obsahu" vlastnící autorská práva.

Naopak hackerské komunity typu XDA Developers vyvíjí tlak na jeho otevření. V minulosti bootloader po podobném tlaku otevřela u některých aparátů updatem přes internet například i HTC a Motorola.

Uživatel s tabletem či telefonem s otevřeným bootloaderem však také ztratí originální záruku a například v USA nebude smět na Android Marketu nakupovat filmy a hudbu.

Android 4 přichází

Další dobrou zprávou pro uživatele v současnosti nejlepšího tabletu je, že jim bude už 12. ledna umožněno aktualizovat operační systém na Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Asus to oznámil na svém Facebooku. Uživatele tak čeká přitažlivější vizuální rozhraní a rychlejší a intuitivnější práce.

Update proběhne celosvětově a bude kvůli němu nutné připojit tablet USB kabelem k PC.

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy