Apple zúčtoval poslední kvartál a chystá nové iPody

Datarama
25. 7. 2012 14:22
Se zveřejněním čísel Applu za třetí kvartál fiskálního roku se vyrojilo několik spekulací
Foto: Reuters

Silicon Valley - Online úložiště iCloud, které slouží především pro synchronizaci dat v zařízeních firmy Apple, aktuálně používá více než 150 milionů uživatelů. Na konferenci k uplynulému kvartálu to oznámil finanční ředitel společnosti Peter Oppenheimer.

Oproti minulému kvartálu je to nárůst zhruba o 25 milionů a další růst služby by mělo zajistit její úzké propojení s další generací operačního systému OS X pojmenovaným Mountain Lion, který by měl vyjít k dnešnímu datu.

Za uplynulé zúčtovací období Apple prodal na 26 milionů telefonů iPhone a cca 17 milionů tabletů iPad, počet uživatelů služby tedy za růstem rodiny zařízení firmy lehce zaostává.

Velmi dobře si zato vede multimediální aplikace iTunes. Prodej hudebních skladeb, filmů a seriálů v digitální podobě společně s aplikacemi vynesl 1,8 miliardy dolarů. K dispozici je nyní uživatelům na 28 milionů skladeb a 45 tisíc filmů.

Spekulace o nových iPodech

Společně s čtvrtletním zúčtováním se pak znovu vynořila řada tradičních spekulací o tom, jaký bude další produkt Applu. Vedle nového iPhonu očekávaného koncem roku by se dle analytika Ming-Chi Kuoa ze společnosti KGI Securities měla připravovat i nová generace přehrávače iPod Touch.

Novinka by měla mít vyšší čtyřpalcový displej a pohánět by ji měl procesor A5 podobný tomu v tabletu iPad. Stejně tak by se prý mohl objevit další iPod Nano - tenčí než současná generace. Datum uvedení přístrojů na trh si však zatím nikdo netroufá odhadovat.

 

Právě se děje

Další zprávy