App Marketplace překročil hranici 40 tisíc aplikací

Adam Pešek
28. 11. 2011 2:03
Windows Phone 7.5 Mango už má k dispozici více než 40 tisíc aplikací. K vzestupu platformy navíc přispívají "velké" služby formátu Spotify
Nokia Lumia 800
Nokia Lumia 800 | Foto: Nokia

Uvedení nového operačního systému Windows Phone 7.5 Mango očividně oslovilo množství vývojářů a za pouhý měsíc platforma nasbírala přes 40 tisíc vlastních aplikací. Vlajková loď Nokia Lumia 800 tak opravdu má s čím pracovat a systém celkově je připraven prorazit.

Microsoft samotný sice doufal v ještě rychlejší vzestup své platformy, nicméně všeobecně pozitivní přijetí a současný stav obchodu App Marketplace musí být nemalou satisfakcí. Podle blogu All About Windows Phone obchod čítá 40 189 plně funkčních aplikací a výsledné číslo už bude jen růst.

Konkurenční Android toho sice ve svém Androidmarketu má zhruba desetkrát víc a App Store od Appleu je ještě o kousek dál, nicméně vzestup těsně před Vánoci se může ukázat jako klíčový.

V poslední době navíc přibývají velké aplikace formátu Spotify a pokud další budou přibývat podobným tempem, hranici padesáti tisíc by měl App Marketplace překročit už v lednu.

 

Právě se děje

Další zprávy