Aplikace týdne: vesmír, věda a poznání na novém iPadu

Adam Fiala
12. 4. 2012 7:50
Nekonečný vesmír i subatomární částice se potkávají ve vědecké aplikaci Wonders of the Universe pro Apple
Obrázek z aplikace pro tablety iPad
Obrázek z aplikace pro tablety iPad | Foto: Aktuálně.cz

Vypněte na chvíli své herní aplikace pro iPad jako je Mass Effect Infiltrator a další a nechte se vést napříč poznáním o vesmíru. Výuková aplikace o fungování vesmíru i nejzákladnějších fyzikálních částicích se inspirovala populárním televizním pořadem BBC. Můžete si ji stáhnout do svých tabletů od Applu. Grafická stránka je tak ohromující, že na malém displeji iPhonu byste si ji stejně neužili.

Úspěšný pořad se změnil v kvalitní aplikaci

Součástí zakoupené aplikace, kterou na iTunes pořídíte za sedm dolarů, jsou dvě a půl hodiny filmového materiálu ve vysoké kvalitě, který pochází z původní televizní série. Dále pak program zahrnuje přes stovky fotografií a přes padesát plně trojrozměrných modelů vesmírných těles, od planet a hvězd až po celé galaxie. Součástí je pak více než dvě stě doprovodných a interaktivních textů, které doplňují grafické ztvárnění. Nutno podotknout, že aplikace je vhodná pro uživatele s lepší znalostí angličtiny

S novým iPadem se ponoříte do HD vesmíru

Aktualizace z letošního roku uzpůsobila aplikaci pro potřeby Retina displeje iPadu třetí generace, ale stáhnout si jej mohou i ti, kteří zůstali u loňského iPadu 2. Někteří uživatelé aplikaci vyčítají, že nejde tolik do hloubky problematiky. Přináší však pohled do vesmíru a zabaví spolehlivěji než znalostní hra od NASA na Facebooku. Kdo nemá dost, může zkusit i aplikace Solar Walk, která nabízí podporu 3D televizorů a přináší další informace o sluneční soustavě.

 

Právě se děje

Další zprávy