Aplikace týdne: pátrání po pivu

Adam Fiala
29. 3. 2012 10:00
Český národ se řadí k milovníkům piva. Aplikace usnadní hledání nejbližšího pivovaru
Foto: Reuters

V rámci mobilních aplikací jsme vás už upozornili na softwarový kousek, který se hodí v momentě, kdy už člověk nějaký ten alkohol vypil a potřeboval by vědět, kdy už bude bezpečné sednout za volant automobilu. Promile.Info je zajímavá aplikace, která je užitečná a pomáhá, aby zbytkový alkohol nezpůsobil zbytečné dopravní nehody. Než se ale člověku dostane do těla nějaký alkohol, musí ho vypít. Chmelový nápoj patří k nedomyslitelné tradici českého národa a loni podle statistik stoupla spotřeba piva. Dnešní aplikace poradí, kde najdete nejbližší pivovary.

Vyhledávání pivovarů i lékáren

České pivovary je jedna z českých aplikací Miroslava Novosvětského. Jeho přehledný mapový seznam lékáren na českém území se také uplatní. Blíží se však léto, venkovní zahrádky se otevírají a posezení u piva je tak příjemnou kratochvílí prodlužujících se slunečných večerů. Nadcházející víkend sice hrozí výrazným ochlazením, které by mohlo na některá místa přinést sněžení. Do budoucna však aplikace jistě najde uplatnění.

Aplikace poskytne kontakt i cestu

Během výletů po českém území člověku vyschne a aplikace České pivovary poradí, kde se nacházejí nejbližší zdroje piva. Každá lokalita je doplněna informacemi a kontaktními údaji, program vám prozradí údaje o vzdálenostech a umožní zapnout navigaci, která usnadní cestu k pivovaru. Již navštívené pivovary si pak může uživatel označit. V diskusích se však lidé shodují, že by nebylo na škodu do programu ještě vložit hodnocení a recenze na jednotlivá místa, čímž by se usnadnila orientace.

 

Právě se děje

Další zprávy