Android Market se změnil na Google Play

Adam Fiala
14. 3. 2012 2:09
Obchod s aplikacemi Android Market se vyvinul v Google Play, protože nabízí i filmy
Internetový obchod s aplikacemi, filmy, hudbou a knihami od Googlu.
Internetový obchod s aplikacemi, filmy, hudbou a knihami od Googlu. | Foto: Aktuálně.cz

Snad abychom nezapomínali na to, že telefony s Androidem obsluhuje operační systém vytvořený Googlem, změnil se obchod se softwarovým vybavením pro tyto přístroje. Dříve znám pod jménem Android Market získal novou fazónu, obsah i jméno. Google Play je teď místem, kde se dají pořídit nejužitečnější aplikace, nové filmy, oblíbené písničky a knižní bestsellery.

Google a jeho cloud

Google uklidil všechno pod jednu střechu, podobně jako to udělal s podmínkami užívání služeb Googlu a podobně jako Adobe hodlá sjednotit všechny své programy pod službu Creative Cloud. Tyto dvě internetové služby navíc sdílejí své nadšení pro technologii cloudu. I materiál, který si uživatel zakoupí a stáhne pomocí Google Play, lze umístit do cloudu a získat tak přístup k souborům ze všech různých přístrojů - od smartphonů po notebooky. Vzhledem k tomu, že Google Play není jen obchodem s aplikacemi, otevírá se k užívání všem.

Stažení aplikací a hudby na jednom místě

Google nejprve poupravil internetový obchod, záhy by se měly aktualizovat jednotlivé aplikace pro smartphony. Z Google Music se stane Play Music, z Google Movies Play Movies a knižní obchod naleznete jako Play Books. Vzniká tak tvrdší konkurence pro iTunes a iCloud od Applu. Změnu svého ojedinělého kamenného obchodu Android Google asi zatím neplánuje.

 

Právě se děje

Další zprávy