Android je chaotický a iOS drahý, říká Steve Ballmer

tl
21. 11. 2012 18:51
Android je plný mallwaru a iPhony jsou zase předražené, tvrdí Steve Ballmer
Steve Ballmer na CES 2012
Steve Ballmer na CES 2012 | Foto: Reuters

Současný šéf Microsoftu Steve Ballmer v rámci rozhovoru se zakladatelem sociální sítě LindedIn Reidem Hoffmanem, během kterého spolu probírali několik technologických témat, mimo jiné znovu zkritizoval konkurenci Microsoftu na poli mobilních operačních systémů.

Dle jeho slov trpí oba momentálně dominující systémy několika nedostatky. Android je podle Ballmera příliš otevřený a chaotický, což mimo jiné způsobuje to, že je značně náchylný k útokům různých virů a typů mallwaru.

Pro uživatele a vývojáře aplikací je podle něj navíc velmi nepříjemné, že výrobci telefonů a tabletů s Androidem zajišťují slabou podporu aktualizací na nové verze systému.

iPhony jsou předražené

Naopak v kontrastu s Androidem je dle Ballmerovýc slov iOS od Applu příliš uzavřený a zbytečně kontrolovaný. Ještě větším problémem pro iOS je ale podle šéfa Microsoftu fakt, že iPhony a iPady, které jsou s iOS dodávány, jsou velmi předražené.

Dodal, že v některých částech světa jsou tato zařízení několikanásobně dražší než v USA. Podle jeho slov je například v Rusku doporučená cena nedotovaného iPhonu stanovena na tisíc dolarů.

Ballmer samozřejmě nezapomněl dodat, že operační systém Windows Phone 8 těmito problémy netrpí a že tvoří jakýsi kompromis mezi oběma konkurenčními systémy, což by mu mělo pomoci získat větší podíl na trhu.

 

Právě se děje

Další zprávy