Android 4.0 přichází s rozpoznáním obličeje. Tady jsou další novinky

Android 4.0 přichází s rozpoznáním obličeje. Tady jsou další novinky
Uzamčený display - Nový Android přichází s přepracovaným grafickéým rozhraním. Zvýraznili jsme často prováděné akce, vylepšili animace a nasadili nový font, který je lépe čitelný na displayích s vysokým rozlišením, chlubí se vývojáři.
Domovská obrazovka - Tradiční hardwarová tlačítka z telefonu zmizí, nahradila je virtuální odkazy na domovskou obrazovku, tlačítko Zpět a tlačítko pro vyvolání seznamu nedávno spuštěných aplikací.
Nedávno spuštěné aplikace - Nové tlačítko vyvolá na display seznam aplikací, které v přístroji právě běží, nebo byly nedávno spuštěny. Mělo by to usnadnit přepínání mezi běžícími programy.
Seznam aplikací - Nový Android slibuje i lepší práci s ikonami aplikací na domovské obrazovce. Uživatelé budou moci vytvářet složky s podobnými aplikacemi. Podobně jako u konkurenčního systému iOS k tomu bude stačit přetáhnout jednu ikonu na jinou. Přístup ke všem nainstalovaným aplikacím pak bude uživatel mít z obrazovky All Aps launcher.
Foto: Google
David Slížek
20. 10. 2011 9:25

Nastavte telefonu svou tvář a odemkne se. Rozpoznávání obličeje je zřejmě nejzmiňovanější novinka nové verze operačního systému Android od firmy Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich ale toho mění daleko víc. Vzhledem k tomu, že spojuje systém pro tablety a smartphony do jednoho, snaží se vzít z obou světů to nejlepší. Podívejte se, jak budou hlavní novinky vypadat na displayi vašeho telefonu. Tip: Vyzkoušejte aplikaci Aktuálně.cz pro OS Android zdarma!

 

Právě se děje

Další zprávy