Amazonu rostou tržby, zisk ne

Adam Fiala
1. 2. 2012 5:27
Společnost Amazon zveřejnila čísla o hospodaření v posledním čtvrtletí. Kindle Fire zatím nepomohl k většímu zisku
Foto: Amazon

Dominance tabletu iPad od Applu je neskutečná. Svůj důvod to má, protože kvalitou je iPad špička ve své kategorii. S napětím se očekával příchod silné konkurenční značky. Vedle pětisetdolarového iPadu nabídl loni na podzim Amazon svůj Kindle Fire za dvě stě. Podle zveřejněných informací se počet prodaných zařízení typu Kindle o Vánocích ztrojnásobil.

Kindle Fire vede

Amazon však neposkytl přesnější údaje ohledně toho, kolik se prodalo Kindle Fire a kolik zbylých zařízení. Kindle Fire údajně zůstává nejprodávanějším produktem od Amazonu. Právě ztráty zbylého sortimentu, jako jsou tradiční černobílé čtečky (Kindle), mohly zapříčinit, že Amazon hlásí zvýšení tržeb, ale pokles čistého zisku.

Snížení výhledu na leden

Čisté tržby činí skoro sedmnáct a půl miliardy dolarů, což je meziroční nárůst o třicet pět procent. Ovšem čistý zisk se silně propadl o padesát osm procent a představuje sto sedmdesát sedm milionů dolarů. Manažeři firmy se budou muset dobře rozmyslet, jakou strategii nasadí, aby tato částečně nepříznivá čísla změnili. Zatím snižují svoje očekávání z lednových výsledků. Majitelé Kindle Fire si zatím mohou stáhnout poslední aktualizaci Kindlu.

 

Právě se děje

Další zprávy