Amazon vyprodal svoje tablety Kindle Fire

tl
31. 8. 2012 19:33
Kindle Fire je vyprodán. V září ale přijde nová generace rovnou se čtyřmi tablety.
Foto: AMAZON.COM

Americký prodejce elektronických knih Amazon, který v poslední době úspěšně proniká na trh s tablety, oznámil, že jeho vlastní tablet Kindle Fire je vyprodán. Tímto ohlášením se posílily dohady o tom, že v průběhu září bude představena další generace tohoto oblíbeného tabletu.

Zároveň to ale neznamená, že by Kindle Fire už nebyl nikde k dostání. Vyprodán byl pouze v oficiálním obchodu samotného Amazonu, v jiných prodejnách s elektronikou dále k dostání je. Prodává se navíc se slevou, což je další z faktorů poukazující na příchod nové generace.

Čtyři nové tablety?

Podle všech spekulací by měl Amazon na trh poslat rovnou několik verzí dalšího Kindle Fire. Nejprve dva sedmipalcové modely, které se budou lišit v rozlišení a kameře. Jeden z nich bude navíc mít i přístup 4G sítím. O něco později by měl Amazon začít prodávat i modely, které budou mít i o něco větší úhlopříčku.

Nové tablety to na trhu rozhodně nebudou mít lehké. Pokud je totiž Amazon plánuje znovu prodávat za cenu okolo 200 dolarů, tak budou mít velmi silnou konkurenci. Za stejnou cenu se totiž už teď prodává sedmipalcový Google Nexus 7 a navíc sílí spekulace o tom, že i Microsoft chce jednu verzi svého tabletu Surface  prodávat za obdobnou cenu.

 

Právě se děje

Další zprávy