Amazon si založil vlastní herní studio

tl
16. 8. 2012 18:21
Americká firma Amazon vytváří počítačové hry pro Facebook.

Americká firma Amazon se pustila do vytváření vlastních počítačových her a před nedávnem si založila vývojářské studio s názvem Amazon Game Studios. Specializovat se chce především na tvorbu her, které se hrají prostřednictvím sociálních sítí, jako je například Facebook. Bude tak v tomto prostředí konkurovat společnosti Zynga, která tomuto hernímu odvětví prozatím vládne.

První hra, na které Amazon pracuje, nese název Living Classics a bude se odehrávat v pohádkovém prostředí knih, jako je Čaroděj ze země Oz nebo Alenka v říši divů.

Kromě her také filmy

V polovině devadesátých let začínal Amazon pouze jako internetový prodejce knih, postupně ale přerostl v obrovský on-line obchod, který se postupně začíná rozrůstat až za hranice internetu. Nejprve začal internetový gigant vyrábět vlastní elektronické čtečky knih, později vytvořil vlastní tablet Kindle Fire a v poslední době se očekává, kdy Amazon představí svůj vlastní mobilní telefon. Kromě studia na vývoj her také před časem vlastní filmové studio, ve se kterým plánuje tvořit mnoho filmových hitů.

 

Právě se děje

Další zprávy