Amazon se chystá vyrobit vlastní smartphone

tl
14. 5. 2012 7:22
Vyrobí Amazon po úspěšném Kindle Fire svůj vlastní smartphone?

Po bezkonkurenčním úspěchu s elektronickými čtečkami knih a loni vydaném tabletu Kindle Fire se šíří internetem zprávy, že americká společnost Amazon plánuje prodej svého prvního smartphonu.

Podle analytiků ze společnosti CitGroup chystá Amazon vydat telefon v posledním čtvrtletí roku 2012. Smartphone bude vyráběn v Číně firmou Foxconn, která na jeho přípravě už údajně pracuje. Telefon bude pravděpodobně stejně jako tablet od Amazonu, Kindle Fire, vybaven operačním systémem Android a měl by patřit do kategorie levnějších mobilů s cenou od 150 do 200 dolarů.

Tyto informace jsou zatím ale nejsou oficiální a vznikají dohady, zda by byl vůbec vstup na trh s telefony pro Amazon ten správný krok. Společnost zatím nejvíce profituje z prodeje svých elektronických čteček Kindle.

Poslední novinkou Amazonu byl tablet Kindle Fire, který se objevil na trhu na konci loňského roku a americký výrobce čteček s ním slaví slušné úspěchy. V prvních třech měsících tohoto roku tvořil tablet od Amazonu asi polovinu všech prodaných tabletů s operačním systémem Android. Své zákazníky si získává nízkou cenou, dvoujádrovým procesorem nebo také osmihodinovou výdrží.

 

Právě se děje

Další zprávy