Amazon představil nové modely čtečky Kindle

ČTK ČTK
6. 9. 2012 23:37
Nový Kindle Fire HD umožní například sledování filmů ve vysokém rozlišení
Foto: Aktuálně.cz, Amazon.com

New York - Internetový obchodní dům Amazon představil čtyři nové modely čtečky Kindle Fire. Některé mají větší displeje než předchozí verze. Internetový prodejce se tak podle agentury AP snaží konkurovat firmě Apple, která chystá na trh uvést nový iPad.

Amazon nově nabízí displeje o úhlopříčce 8,9 palců (22 centimetrů). Menší modely mají sedm palců jako původní Kindle Fire. Konkurenční tablet iPad má displej o úhlopříčce 24,6 centimetru, ale chystaná nová verze by podle spekulací měla mít jen dvaceticentimetrový. Apple nový přístroj představí pravděpodobně příští týden.

Nová základní verze Kindle Fire bude stát 159 dolarů (přes 3000 korun), což je o 40 dolarů méně než předchůdce. Prodávat se začne příští pátek.

Vybavenější model, Kindle Fire HD, bude mít dva kanály pro Wi-Fi připojení, což umožní například sledování filmů ve vysokém rozlišení, uvedl šéf Amazonu Jeff Bezos. HD model bude mít také pevnou paměť o kapacitě nejméně 16 gigabytů.

Sedmipalcový HD model bude od pátku zasílán za 199 dolarů. Větší model bude stát 299 dolarů, ale zájemci si na něj musí počkat do 20. listopadu.

Amazon rovněž představil prémiový model Kindle Fire s možností napojení na mobilní 4G sítě a vestavěnou pamětí o 32 gigabytech. Nejdražší Kindle Fire bude možné pořídit za 499 dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy