Amazon o Vánocích zabodoval, Kindle se prodával skvěle

Adam Pešek
4. 1. 2012 4:33
Čtečku Kindle si v prosinci pořídílo více než čtyři miliony lidí po celém světě. Amazon tak slaví dosud nejúspěšnější Vánoce
Foto: Engadget.com

„Jsme vděčni našim zákazníkům na celém světě, že zajistili ty nejlepší možné prázdniny pro Kindle," děkuje zakladatel a výkonný ředitel Amazonu Jeff Bezzos za mimořádné prosincové prodeje oblíbené čtečky. Ty přesáhly hranici čtyř milionů prodaných přístrojů, což je v porovnání s loňskými Vánocemi téměř dvojnásobek.

Největší zásluhu na úspěchu přitom má nízkorozpočtový tablet Kindle Fire a Amazonu se tak splnilo přání učinit zařízení hitem uplynulých Vánoc. Počty prodaných kusů však server ve své tiskové zprávě nezveřejňuje a reálný podíl lze jen těžko odhadovat. Jisté však je, že výsledné číslo bude o něco vyšší než u čísla dvě, kterým byl dotykový Kindle Touch, či klasickým modelem Kindlu.

Úspěch nezávislého vydávání

Dílčí úspěchy dále slaví nezávislé vydávání knih skrze systém Kindle Direct Publishing (KDP). Hned dva tituly, za kterými nestojí žádné silné vydavatelství, a autoři je na portál nahráli právě přes KDP se totiž staly letošními bestsellery.

Vůbec neprodávanější prosincovou knihou byla detektivka The Abbey (Opatství) spisovatele Chrise Culvera. Číslem čtyři se pak stalo The Mill River Recluse (Samotářka od řeky Mill) od Darcie Chanové, které vypráví nešťastný příběh ženy téměř odříznuté od okolního světa.

 

Právě se děje

Další zprávy