Amazon nesmí v Číně prodávat iPady

Adam Fiala
28. 2. 2012 2:55
V Číně si iPad přes Amazon už nekoupíte. Apple musel zakázat jejich prodej

Společnost Apple dost často vede úspěšnou patentovou válku se Samsungem, aby jeho výrobky nemohly konkurovat iPadům či iPhonům na vybraných trzích. Nyní však musel Apple přikročit k zákazu prodeje svého vlastního tabletu. Čínská společnost Proview Technology hájí své právo na prodej produktů značky iPad.

Apple iPad proti čínskému iPadu

Z toho důvodu vyšel ze hry jako částečně poražený Amazon, který tablet přes čínskou verzi svých stránek nabízel. Z katalogu vymizela nabídka samotného přístroje, doplňky však prodává nadále. Jedním z důvodů, proč se tak stalo, je také licence. Nákupní server Amazon není autorizovaným prodejcem iPadů pro Čínu. Hlavní poražený je ale Apple. Právě ten se musí potýkat se zájmy společnosti Proview, která by nejraději prosadila úplný zákaz na import a export přístrojů Apple.

Číňané zbožňují Apple

Tato společnost si údajně název zaregistrovala už počátkem tisíciletí v několika regionech. Proti snaze „vykázat" Apple s iPady z Číny stojí postoje mnoha milionů Číňanů. Výrobky Applu jsou totiž v této zemi velmi populární, ať už se jedná o smartphony iPhone či tablety iPad.

 

Právě se děje

Další zprávy