Společnost Verizon nabízí za webové aktivity ztrátového Yahoo tři miliardy dolarů

ČTK ČTK
7. 6. 2016 7:53
Společnost Yahoo by mohla převzít firma Verzon. Americká telekomunikační společnost za základní internetové služby Yahoo nabízí v přepočtu zhruba 71 miliard korun. Yahoo se už delší dobu se potýká s problémy a generální ředitelce Marisse Mayerové se ani po více než třech letech ve funkci nepodařilo dosáhnout zisku v hospodaření podniku.
Společnost Yahoo.
Společnost Yahoo. | Foto: Reuters

Americká telekomunikační společnost Verizon nabízí za základní internetové aktivity firmy Yahoo zhruba tři miliardy dolarů (71 miliard Kč). Informoval o tom list The Wall Street Journal s odvoláním na zdroj obeznámený se situací.

O Verizonu se již v uplynulých měsících hovořilo jako o předním kandidátovi na převzetí internetových aktivit Yahoo.

V pondělí podle listu vypršelo druhé kolo pro podávání nabídek, očekává se však, že minimálně jedno kolo bude následovat. Podoba nabídek se tak ještě může měnit. Mluvčí firem Yahoo a Verizon se k informacím listu odmítli vyjádřit.

Podle listu se v rámci druhého kola počítalo rovněž s nabídkou od investiční společnosti TPG. Není však jasné, zda v soutěži o aktivity Yahoo pokračují i další účastníci prvního kola, mezi které patří například investiční firmy Advent International a Vista Equity Partners, píše The Wall Street Journal.

Základní internetové aktivity Yahoo zahrnují například webový vyhledávač nebo elektronickou poštu. Už delší dobu se potýkají s problémy a generální ředitelce Marisse Mayerové se ani po více než třech letech ve funkci nepodařilo dosáhnout zisku v hospodaření podniku.

V letošním prvním čtvrtletí vykázala firma čistou ztrátu 99 milionů dolarů po zisku 21 milionů dolarů ve stejném období loňského roku. Čtvrtletní tržby společnosti se meziročně propadly o 11 procent na 1,1 miliardy dolarů.

Yahoo patří ve svém oboru k průkopníkům a na konci 90. let to byl dominantní poskytovatel e-mailových účtů zdarma. Firmu ale později dohnala a nakonec předehnala konkurence. Tržby Yahoo dosáhly maxima v roce 2008.

 

Právě se děje

Další zprávy