Akcie Tesly prudce klesly. Hlavní účetní odstoupil, Musk kouřil joint

ČTK ČTK
7. 9. 2018 23:48
"Řada lidí se ptá, zda je Elon pro Teslu stále tím nejlepším generálním ředitelem," upozornil analytik.
Elon Musk na záběru z natáčení podcastu.
Elon Musk na záběru z natáčení podcastu. | Foto: Youtube.com/PowerfulJRE

New York - Akcie amerického výrobce elektromobilů Tesla zamířily během pátečního dne prudce dolů, obchodování uzavřely s výraznou ztrátou 6,30 procenta. Investory znepokojila zpráva o rezignaci hlavního účetního Davea Mortona a odchodu vedoucího úředníka personálního oddělení.

Zpráva o rezignaci Mortona navíc přišla poté, co zakladatel a generální ředitel podniku Elon Musk v internetovém pořadu krátce kouřil směs údajně obsahující marihuanu.

Akcie společnosti Tesla po zahájení pátečního obchodování na burze ztrácely zhruba devět procent. Morton se rozhodl rezignovat pouhý měsíc po nástupu do funkce. Podle firmy tak učinil mimo jiné kvůli velkému zájmu veřejnosti, který Tesla přitahuje.

Někteří analytici podle agentury Reuters automobilku opětovně vyzvali ke změnám ve struktuře vedení podniku. "Vyzýváme k vytvoření funkce spoluředitele či provozního šéfa," uvedl analytik James Albertine z makléřské společnosti Consumer Edge. "Řada lidí se ptá, zda je Elon pro Teslu stále tím nejlepším generálním ředitelem," upozornil analytik Frank Schwope z banky NORD/LB.

Musk si ve čtvrtečním pořadu s komikem Joem Roganem "potáhl" z jointu, který podle Rogana obsahoval směs tabáku a marihuany. Pořad se natáčel v Kalifornii, kde je od začátku ledna užívání marihuany pro rekreační účely legální, upozornil server BBC.

 

Právě se děje

Další zprávy