Do žlutých autobusů RegioJet se vrátí stevardky. Test skončil, firma neušetřila

Domácí Domácí
20. 7. 2016 8:57
Firma měsíc testovala provoz autobusových linek bez obsluhy mezi Prahou a Libercem a mezi Prahou a Hradcem Králové. A zřejmě se neosvědčil. Každý autobus, který vyjel, stejně stevardka musela vypravit a při vysokém počtu spojů tak společnost neušetřila ani na počtu stevardů, ani na počtu personálu, kteří zajišťují úklid autobusů. Bez stevardů by ale měly být nově zaváděné spoje, pravděpodobně méně vytížené.
Autobus RegioJetu.
Autobus RegioJetu. | Foto: Jakub Plíhal

Praha - Dopravce RegioJet měsíc testoval na trasách mezi Prahou a Libercem a Hradcem Králové provoz autobusů bez stevardek. Test se však neosvědčil a od září se stevardky na paluby vracejí, včetně původního rozsahu poskytovaných služeb.

„Potřebovali jsme si tento systém vyzkoušet pro nové linky, které chystáme a které budou spíše kratší a s menším počtem spojů během dne. V případě linek do Liberce a Hradce Králové se ale ukázalo, že bude lepší kvůli vysoké frekvenci spojů a zachování vysokého standardu servisu pokračovat dál s palubním personálem,“ řekl mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj pro iDnes.

Každý autobus, který vyjel, stejně stevardka musela vypravit, a při vysokém počtu spojů tak společnost neušetřila ani na počtu stevardů, ani na počtu personálu, který zajišťuje úklid autobusů.

Stevardky a stevardi by se na paluby žlutých autobusů měli vrátit do 12. září. Bez stevardek však nejspíš budou jezdit autobusy na nově zaváděných, pravděpodobně méně vytížených trasách, které spojí okresní města s hlavním městem, případně s krajskými centry.

Chování prezidenta Zemana je daleko nebezpečnější než to župana Kotleby. Každá země má svého neonacistu, říká podnikatel Radim Jančura. | Video: Daniela Drtinová
 

Právě se děje

Další zprávy