Stát nakupuje salámy do rezervy. Zakázka je na 200 tun

ČTK ČTK
31. 7. 2015 17:06
Probíhají ještě zakázky na 2000 tun mraženého masa a na 180 tun masových konzerv. První část první zakázky ovládla firma ze skupiny Agrofert.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Jiří Mevald

Praha - Správa státních hmotných rezerv (SSHR) vypíše tendr na dodání 200 tun salámu. Cena za dodání, skladování a obměňování potravin, aby zůstaly poživatelné, na tři roky s možností opce na dalších 12 měsíců by neměla přesáhnout 20,3 milionu korun. Vyplývá to z věstníku veřejných zakázek.

Tendr bude podobně jako u zakázky na dodání 1000 tun zmrazeného masa rozdělený na dvě poloviny. První SSHR vypíše v brzké době, s druhou počítá později. "Více informací bude za měsíc, kdy bude připravena ke zveřejnění zadávací dokumentace," sdělil ČTK mluvčí SSHR Jakub Linka.

V první polovině tendru na dodávku 1000 tun zmrazeného masa vyhrála firma Animalco, která je součástí Agrofertu patřícího vicepremiérovi Andreji Babišovi. Do soutěže se původně přihlásily dvě firmy, jedna ale nesplnila podmínky soutěže. Druhá část se teprve bude vypisovat.

Vypsaná je také zakázka na 180 tun masových konzerv. Možnost podávání přihlášek do řízení skončí v druhé polovině srpna.

Aktuálně běží i zakázka na dodání 390 tun rostlinného řepkového oleje, za tříleté ochraňování s možností opce na další rok hodlá stát zaplatit maximálně devět milionů korun, zájemci se mohou hlásit do začátku září.

Připravuje se také vypsání tendrů na dodávky 40 tun čočky, 60 tun sójových bobů či 400 tun rýže.

 

Právě se děje

Další zprávy