Sídlo bývalé IPB koupila ruská firma. Má z ní být hotel

Radek Pecák Radek Pecák
5. 6. 2014 8:37
Palác na pražském Senovážném náměstí byl posledních osm let ve vlastnictví J&T.
Bývalé sídlo IPB
Bývalé sídlo IPB | Foto: Wikipedia

Praha - Bývalé sídlo banky IPB v centru Prahy na Senovážném náměstí opět mění majitele. Od finanční skupiny J&T ho koupila ruská skupina UralNěftě-GazStroj. Někdejší Cukrovarnický palác přestaví na luxusní hotel.

Informaci přinesl deník E15, kterému to potvrdil ruský investor.

"Projekt bychom chtěli zahájit nejpozději příští rok," uvedl zástupce nového majitele. Rusové nyní podle listu hledají provozovatele hotelu.

Za kolik palác koupili, investoři nezveřejnili. Transakci nekomentovala ani J&T. Noví majitelé také neřekli, kolik dají do přestavby budovy, uvádí deník.

To, že z budovy postavené krátce před první světovou válkou, kterou navrhli architekti Theodor Fischer a Josef Zasche, vznikne hotel, plánovala už J&T. Ta dokonce v roce 2008 představila projekt v hodnotě zhruba 1,7 miliardy korun.

J&T koupila palác v roce 2006 od ČSOB, která k němu pro změnu přišla převzetím zkrachovalé IPB.ce na: http://zpravy.e15.cz/byznys/reality-a-stavebnictvi/byvale-sidlo-ipb-v-centru-prahy-koupili-od-j-t-rusove-1090596#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

 

Právě se děje

Další zprávy