Šéf České pojišťovny končí po roce ve funkci

ČTK ČTK
20. 5. 2014 14:28
Jaroslav Mlynář bude nadále v pojišťovně působit v roli poradce. Jeho nástupce se teprve hledá.
Jaroslav Mlynář
Jaroslav Mlynář | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Generální ředitel a místopředseda představenstva České pojišťovny Jaroslav Mlynář v září své funkce ve firmě opustí. Upozornil na to server iDnes.cz. "Mlynář odstoupí v září letošního roku ze všech pozic, které v rámci ČR doposud zastával. Je to plně v souladu s tím, co bylo již dříve plánováno," řekla ČTK mluvčí České pojišťovny Ivana Buriánková. Česká pojišťovna je jednička na tuzemském pojistném trhu.

Mlynář podle Buriánkové provedl pojišťovnu důležitou přechodovou fází a firma bude nadále jeho znalosti využívat v roli poradce. Pojišťovna o změně na nejvyšším postu informovala zaměstnance a obchodníky. Nástupce Mlynáře teprve hledá. "Jakmile bude známo jméno nového generálního ředitele, budeme o něm včas informovat i externě," dodala mluvčí.

Mlynář se dostal do České pojišťovny přes skupinu Generali, která pojišťovnu ovládá. Pro Generali začal pracovat v roce 1992 a o rok později se významně podílel na zahájení jejího působení v Česku. Od roku 1998 byl členem představenstva a v roce 2001 se stal předsedou představenstva a generálním ředitelem pojišťovny Generali v ČR. Po založení Generali PPF Holdingu v roce 2008 byl jmenován jeho finančním ředitelem. Do čela České pojišťovny se postavil před rokem.

Česká pojišťovna je největší pojišťovnou spadající pod Generali PPF Holding, který tvoří jednu z největších pojišťovacích skupin ve střední a východní Evropě. Generali PPF Holding je od roku 2008 společným podnikem Assicurazioni Generali a skupiny PPF. Majitel PPF Petr Kellner se však loni v lednu dohodl s italským partnerem na tom, že mu svůj tehdejší 49procentní podíl odprodá.

Transakce probíhá ve dvou fázích. Čtvrtinu podílu v České pojišťovně už Kellner prodal, takže Generali nyní drží ve společném podniku většinový 76procentní podíl. Zbývajících 24 procent se má Kellner zbavit do konce letošního roku.

 

Právě se děje

Další zprávy