Ruští investoři koupili Slovanský dům v Praze

ČTK ČTK
14. 11. 2014 14:26
Prodejní cena nebyla zveřejněna, původní majitel ale komplex pořídil za 2,5 miliardy korun.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Thinkstock

Praha - Ruští investoři a skupina FID Group koupili nákupní a kancelářské centrum Slovanský dům v ulici Na Příkopě v centru Prahy. Informovala o tom Linda Sýkorová z prodávající společnosti Invesco Real Estate. Prodejní cenu společnosti nezveřejnily.

Když americká investiční společnost Invesco Real Estate Slovanský dům v roce 2006 kupovala, zaplatila za komplex na nejdražší pražské ulici 2,5 miliardy korun.

Chystají se další akvizice

Slovanský dům přitom americká společnost považovala za svou vlajkovou loď investic ve střední a východní Evropě. Z regionu se však stáhnout nechystá. "Rozhodně budeme usilovat o další investice v regionu a věřím, že ještě tento rok stihneme dokončit několik dalších významnějších. A to jak v ČR, tak i v Polsku," prohlásil ředitel transakcí v Invesco Real Estate Tomáš Pícha.

Další budovy plánuje nakoupit i investiční skupina FID Group. "Pro naši skupinu je akvizice Slovanského domu výsledkem naší dlouhodobé spolupráce se zahraničními partnery. Do několika měsíců bychom chtěli dokončit další zajímavé investiční příležitosti, na kterých momentálně pracujeme," poznamenal zástupce kupující strany Daniel Farnbauer.

22 tisíc metrů čtverečních k pronájmu

Slovanský dům nabízí přes 22 000 metrů čtverečních kancelářských a maloobchodních ploch. Ty jsou takřka zcela pronajaty, k nájemcům patří například společnosti Cinema City, Nike, Bloomberg či ECE.

Pražská ulice Na Příkopě je nejdražší ulicí nejen v hlavním městě, ale v celém Česku. Na konci letošního třetího čtvrtletí obchodníci za jeden metr čtvereční platili měsíčně 180 až 185 eur (4960 až 5059 korun). To je o něco více než v Pařížské ulici, která je s luxusem primárně spojována.

 

Právě se děje

Další zprávy