Restaurace U Rozvařilů pokračuje, převzala ji nová firma

ČTK ČTK
9. 2. 2015 16:15
Bývalý provozovatel, společnost U Rozvařilů, na sebe kvůli dluhu 6,85 milionu korun podal insolvenční návrh.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Wikimedia Commons

Praha - Tradiční pražskou restauraci U Rozvařilů převzala po bývalém zadluženém provozovateli nová firma a pokračuje dál v činnosti. Uvedla to Blanka Ambrožová, jednatelka nového majitele, společnosti Kappa Asset Consulting.

Bývalý provozovatel, společnost U Rozvařilů, na sebe kvůli dluhu 6,85 milionu korun podal insolvenční návrh.

"Převzala jsem provozovnu i všechny zaměstnance. Většina vybavení patří majiteli obchodního domu, něco jsem koupila za své peníze. Problémy bývalého provozovatele by nás tak neměly ohrozit," uvedla Ambrožová.

Kvůli velkému zájmu zákazníků restauraci rozšířila na celé páté patro obchodního domu Bílá labuť, z něhož vytlačila tři vietnamské stánky.

Bývalý provozovatel skončil s dluhy

Jméno restaurace se do médií dostalo na konci letošního ledna, kdy bývalý provozovatel podal sám na sebe insolvenční návrh. Po soudu chce, aby vyhlásil úpadek společnosti a konkurz na její majetek. S finančními problémy se prý potýkal dlouhodobě.

"Naše podnikání bylo v posledních letech zasaženo negativním vývojem. Tato situace postupně vedla k úpadku, který se nejdřív projevil jako insolvence, následně též jako předlužení. Jednatel se pokoušel vzniklou situaci řešit, přijatá opatření však nebyla schopna úpadek odvrátit," napsal v insolvenčním návrhu jednatel společnosti U Rozvařilů Miloslav Šimek.

Věřitelům firma U Rozvařilů dluží takřka sedm milionů korun, celková účetní hodnota majetku přitom nedosahuje čtvrt milionu korun. Miliony korun má podle zjištění ČTK dlužit i nové provozovatelce restaurace.

Tradice od první republiky

Bufet U Rozvařilů byl založen za první republiky. Restaurace původně sídlila na rohu stejnojmenné pasáže U Rozvařilů, v níž bylo také Divadlo E.F. Buriana (dnes divadlo Archa), v ulici Na Poříčí.

Po změně majitele budovy v roce 2008 se restaurace po několika peripetiích přestěhovala na druhou stranu ulice do obchodního domu Bílá Labuť. Ani tam provozovatel nezměnil koncept samoobslužné restaurace, kterou Pražané dlouhá desetiletí vyhledávali jako vyhlášenou lidovou jídelnu.

 

Právě se děje

Další zprávy