Řemeslníci se do elektronické evidence tržeb zapojí až po 25 měsících, dohodla se koalice

ČTK ČTK
12. 10. 2015 21:56
Koalice se dnes dohodla, jak rozvolní zavádění elektronické evidence tržeb (EET). Řemeslníci by se do systému zapojili jako poslední po 25 měsících od účinnosti zákona. Řekl to po jednání koaliční rady místopředseda KDU-ČSL a ministr zemědělství Marian Jurečka. "Načetli jsme pozměňovací návrh pana poslance (Jaroslava) Klašky jako KDU-ČSL, kdy fázujeme do čtyř fází zavádění EET. První nástup bude po účinnosti zákona do sedmi měsíců. Následně další tři měsíce. Potom bude 12 měsíců pauza pro zbývající podnikatelské sektory a následně po dalších třech měsících bude nástup pro řemeslné obory. To znamená celková lhůta od účinnosti až po řemeslníky by měla být 25 měsíců," vysvětlil změnu Jurečka.
Pozměňovací návrh poslance Klašky byl podle ministra Jurečky pro KDU-ČSL klíčový. Bez jeho přijetí si prý lidovci nedovedou představit, že by celý zákon o EET podpořili.
Pozměňovací návrh poslance Klašky byl podle ministra Jurečky pro KDU-ČSL klíčový. Bez jeho přijetí si prý lidovci nedovedou představit, že by celý zákon o EET podpořili. | Foto: DVTV
 

Právě se děje

Další zprávy