Raiffeisenbank mění šéfa. Nový přijde od slovenské sestry

Ekonomika Ekonomika
5. 12. 2014 14:58
Současný generální ředitel Mario Drosc končí z vlastního rozhodnutí. Nahradí ho Igor Vida.
Igor Vida
Igor Vida | Foto: Raiffeisenbank

Praha – Česká Raiffeisenbank bude mít nového generálního ředitele. Po dvou letech v této funkci z vlastního rozhodnutí ke konci roku 2014 skončí Mario Drosc. Novým generálním ředitelem a předsedou představenstva se od počátku dubna stane Igor Vida, v přechodném období bude dočasným řízením banky pověřen Rudolf Rabiňák.

Igor Vida je dlouholetý generální ředitel slovenské Tatra banky, která patří rovněž do rakouské skupiny Raiffeisen. V Tatra bance pracuje celkem 22 let. "Obě země jsou velmi vyspělé a atraktivní. Česká Raiffeisenbank a Tatra banka spolu dlouhodobě spolupracují například na řadě inovativních produktů a Igor Vida dobře zná český trh, proto je tento krok pro nás logickou volbou," řekl generální ředitel Raiffeisen Bank International Karl Sevelda.

Rudolf Rabiňák, který banku dočasně povede v prvním čtvrtletí roku 2015, je místopředsedou představenstva Raiffeisenbank a od roku 2001 zodpovídá za firemní bankovnictví.

Odcházející Mario Drosc do Raiffeisenbank nastoupil v září 2006, kdy se stal členem představenstva zodpovědným za oblast retailového bankovnictví. Postupně převzal odpovědnost za veškeré obchodní aktivity banky a od počátku roku 2013 byl generálním ředitelem a předsedou představenstva.

"Osm let v Raiffeisenbank je jednoznačným vrcholem mé pracovní kariéry a Raiffeisenbank navždy zůstane v mém srdci. Rád bych ale ještě vyzkoušel nové výzvy, a proto jsem se rozhodl banku opustit, a to ve chvíli, kdy se jí velmi daří, prodává rekordní množství produktů a je kapitálově i likviditně nejsilnější v historii," uvedl ke svému odchodu Drosc.

Igor Vida vystudoval Elektrotechnickou fakultu Slovenské technické univerzity a následně General Management Program na Harvard Business School. Kariéru v Tatra bance zahájil v roce 1992 jako vedoucí oddělení peněžních a devizových trhů. Poté působil jako ředitel odboru treasury a investičního bankovnictví. Členem představenstva je od roku 1997 a od roku 2007 generálním ředitelem a předsedou představenstva Tatra banky.

 

Právě se děje

Další zprávy