Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Aktuálně.cz není jeho autorem a neovlivňuje jeho obsah

Předplacená platební karta – bez účtu, bezpečná a anonymní

20. 11. 2015 6:33
Bezhotovostní platby lze v současnosti provádět mnoha způsoby. V poslední době však začaly vznikat zajímavé služby, které umějí nahradit klasickou platební kartu anonymní předplacenou alternativou. Ta funguje podobně jako předplacená SIM karta u mobilního operátora – „nabijete“ si ji na určitý kredit a dokud jej nespotřebujete, můžete volně utrácet. Nás zaujala novinka na českém trhu, karta MYUNICARD.
Foto: Předplacená karta MYUNICARD
Předplacená karta MYUNICARD

Předplacené systémy pro úhradu výdajů jsou stále oblíbenější, neboť nabízejí několik vlastností, které běžná platební karta (ať již kreditní nebo debetní) nabídnout nemůže. Kromě výše zmíněné anonymity je to zejména vyšší možnost kontroly nad výdaji – již z principu zde totiž nikdy neutratíte více, než kolik si na svou virtuální peněženku nabijete, což do značné míry prospívá pocitu finančního bezpečí. Karty s přednabitou částkou lze díky těmto vlastnostem velmi efektivně využít například jako jednorázové vouchery pro zaměstnance, dárek či kapesné pro děti. Plejáda možností je však mnohem širší.

Foto: MYUNICARD

MYUNICARD je anonymní a funguje i bez jakéhokoliv propojení s bankovním účtem. Pokud s ní nezaplatíte více než 3 500 Kč v kalendářním roce, není se ani třeba nikde registrovat. Pokud ale registraci na webových stránkách provedete, můžete s kartou platit až do 60 tisíc Kč. Zajímavé je, že platbu můžete provádět metodou, která u nás nejspíše nemá obdoby: prozvoněním z mobilního telefonu. Karty MYUNICARD založené na technologii MasterCard lze zakoupit na pobočkách České pošty.

Foto: MYUNICARD

Pokud jde o poplatky, za dobití karty zaplatíte 1,5 % z dobíjené částky (minimálně 5 Kč) při hotovostním i bezhotovostním dobití v provozovně distributora, převodem z běžného účtu pak jednotně 25 Kč. V listopadu bude zrušen poplatek 2,5 % z částky při platbě do zahraničí, zdarma budou tudíž nově již veškeré platby. Samotná karta pak vyjde na 120 korun a pořídit si ji můžete kromě výše zmíněné pošty také na e-shopu či přes prémiovou SMS z mobilního telefonu.

 

Právě se děje

Další zprávy