Pojišťovny Wüstenrot zanikají. Více než 200 tisíc smluv přejde na Allianz

ČTK ČTK
30. 6. 2016 10:33
Pod společnost Allianz přecházejí k dnešnímu dni všechny smlouvy klientů Wüstenrot pojišťovny a Wüstenrot životní pojišťovny. Poté, co Allianz koupila pojišťovací část skupiny Wüstenrot, budou v Česku pokračovat už jen dvě části této finanční skupiny - Wüstenrot - stavební spořitelna a Wüstenrot hypoteční banka.
Foto: Foter.com / Ken Teegardin

Praha - Pojišťovací část finanční skupiny Wüstenrot v České republice s koncem června zaniká. Ve čtvrtek fúzuje s Allianz pojišťovnou, která byla od ledna majitelem jejích akcií.

Všechny smlouvy klientů Wüstenrot pojišťovny a Wüstenrot životní pojišťovny ale zůstanou platné a přejdou v nezměněné podobě na Allianz. Změna se dotkne celkem 209 tisíc klientů.

Záměr koupit Wüstenrot pojišťovnu a Wüstenrot životní pojišťovnu oznámila Allianz už loni v září. Součástí transakce, kterou kromě České národní banky schválil ještě Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, byl i vznik strategického partnerství mezi Allianz a bankovní částí skupiny Wüstenrot. Ta zůstala v rukou původních vlastníků.

Allianz vybrala podle údajů České asociace pojišťoven v prvním pololetí loňského roku na pojistném 5,8 miliardy Kč a na trhu měla podíl 9,7 procenta. Wüstenrot neživotní pojišťovna vybrala 328 milionů Kč a Wüstenrot životní pojišťovna 106 milionů korun, takže jejich podíl činil 0,6, respektive 0,2 procenta.

Allianz pojišťovna je stoprocentní dceřinou společností Allianz New Europe Holding GmbH a součástí přední světové pojišťovací skupiny Allianz SE. Na český trh vstoupila v roce 1993 a během svého působení si vybudovala pozici třetí největší české pojišťovny.

Finanční skupina Wüstenrot působí na českém trhu od roku 1993, kdy zahájila činnost Wüstenrot - stavební spořitelna. Skupina je součástí koncernu Wüstenrot&Württembergische. Dosud ji tvořily čtyři společnosti, po prodeji obou pojišťoven v ČR v činnosti pokračuje bankovní část skupiny tvořená Wüstenrot - stavební spořitelnou a Wüstenrot hypoteční bankou.

Byla to kombinace tvrdé práce a šťastné souhry ekonomického zlomu, který vegeneroval reformy, říká ke svému úspěchu Peter Krištofovič. Je podle něj důležité rozvíjet silné stránky a na slabé mít lidi | Video: Martin Veselovský
 

Právě se děje

Další zprávy