Domluveno. Platy ve Škodě Auto letos porostou o 2 procenta

Radek Pecák Radek Pecák
28. 3. 2014 12:15
Navíc zaměstnanci obdrží ihned prémii 2000 Kč a v květnu jako podíl na výsledcích firmy odměnu ve výši 16 000 Kč.
Foto: Aktuálně.cz

Mladá Boleslav – Tři dny před koncem lhůty pro kolektivní vyjednávání se vedení společnosti Škoda Auto a zástupci odborů Kovo a Nezávislých dohodli na mzdových tarifech pro příštích dvanáct měsíců.

Od prvního dubna tedy všem zaměstnancům automobilky vzrostou mzdy o dvě procenta a každý zaměstnanec obdrží jednorázovou prémii 2000 Kč.

O uzavření dohody informoval mluvčí automobilky Jozef Baláž.

„Tato dohoda zajišťuje zaměstnancům také v letošním roce reálný růst mezd. Zároveň dohoda podporuje další významné investice do výroby nového modelu v závodě Kvasiny, které rovněž zajistí zaměstnanost a nabízejí udržitelný rozvoj do dalších let,“ potvrzují za vyjednávací týmy člen představenstva pro oblast řízení lidských zdrojů Bohdan Wojnar a předseda Podnikové rady odborů Kovo při Škodě Auto Jaroslav Povšík.

Navíc v květnu ještě zaměstnanci obdrží další prémii 16 tisíc, což je variabilní bonus, který Škoda vyplácí jako podíl na pozitivních hospodářských výsledcích za rok 2013.

Celková průměrná mzda tarifních zaměstnanců převýšila v roce 2013 ve Škoda Auto částku 37 700 Kč.

Ve druhé středočeské automobilce TPCA v Ovčárech u Kolína už kolektivní vyjednávání také skončilo. Tarifní mzdy se tam od dubna zvýší průměrně o 650 korun, tedy o 2,4 procenta.

Naopak v továrně Hyundai v Nošovicích se odboráři s vedením firmy na mzdách nedohodli. Vedení ale přesto jednostranně rozhodlo, že platy od dubna navýší o 3,2 procenta.

Ve Škodovce je tedy růst letos nejmenší.

 

Právě se děje

Další zprávy