Pardubické letiště má problém. Ryanair zrušil kvůli boeingům letní lety do Londýna

Michael Bouška Michael Bouška
8. 4. 2019 16:54
Letiště v Pardubicích se bude v letní sezóně muset obejít bez své hlavní letecké linky. Irská nízkonákladová společnost Ryanair totiž od prvního července zrušila kvůli problémům s letadly 737 MAX všechny lety do Londýna. Letiště to oznámilo na svém webu. Informaci o zrušení linky potvrdilo redakci i samotné letiště.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

"Vzhledem k současným problémům s letadly Boeing 737 Max jsme byli nuceni zrušit lety Londýn - Pardubice pro letní sezónu 2019," uvedl Ryanair v oznámení letišti. Podle mluvčí letiště Márie Ministrové se letiště snaží vyjednat, aby firma omezila jen některé spoje.

Omezení se podle současných informací nemá týkat dovolenkového spojení do Alicante. Podle britského deníku Independent Ryanair ze stejného důvodu zrušil i některé lety v Británii.

Ryanair zatím letadla 737 MAX neprovozuje. Letos ale očekával, že obdrží první letadla typu 737 MAX 200.

Linka Ryanairu z Pardubic do Londýna je pro regionální letiště klíčová Za první rok provozu této linky ji využilo téměř 50 tisíc cestujících. Letadla irského dopravce na trase Pardubice - Londýn a Londýn - Pardubice rotují 3x týdně, a to v úterý, ve čtvrtek a v sobotu.

Pardubice to mají stejně jako další mimopražská mezinárodní letiště v Česku těžké. Pro celý letní letový řád jim zůstává jediný pravidelný spoj. | Video: Blahoslav Baťa
 

Právě se děje

Další zprávy