Operativní leasing soukromníkům už nabízí i Seat a Hyundai

ČTK ČTK
2. 10. 2014 11:44
Jako první přišla v Česku s operativním leasingem pro fyzické osoby automobilka Škoda. Nabídky zatím využilo 700 lidí.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Radek Pecák

Paříž - Po Škodě Auto, Volkswagenu nebo Opelu přišli s nabídkou pronájmu aut soukromým osobám na operativní leasing i značky Seat a Hyundai. U obou firem začínají splátky na 6000 korunách měsíčně při pronájmu vozu na dva roky.

S prvním operativním leasingem pro fyzické osoby přišla letos v červnu Škoda v rámci služby "Bez starostí". Měsíční poplatky startují na 4499 korun. Do září firma uzavřela 700 smluv a do konce roku by jich mělo být 1000. Příští rok pak 3000.

Seat v rámci služby Olé! spolupracuje stejně jako Škoda s leasingovou firmou ŠkoFIN. Například pronájem modelu Toledo na dva roky s pětiprocentní spoluúčastí při pojistné události vyjde na 5999 korun měsíčně. K dispozici jsou i modely Leon nebo Alhambra.

"Zákazník si vybere automobil přesně podle svých představ a víc se nemusí o nic starat. O všechno je postaráno v rámci zcela transparentní měsíční splátky. Na vyspělých automobilových trzích je takový model řešení individuální mobility běžný i u soukromé klientely, v České republice je značka Seat v této oblasti jedním z průkopníků," podotkl ředitel importu Seat do ČR Aleš Novák.

Hyundai v rámci služby Hyundai Tarif nabízí pronájem aut na 24 až 48 měsíců. Služba se vztahuje na modely i10, ix20, i30 kombi, ix35, i40, Santa Fe či Grand Santa Fe. Výše splátky se přitom po celou dobu pronájmu nemění. V ceně je započítán nájezd do 40 000 kilometrů pro dvouletý pronájem, 60 tisíc kilometrů pro tříletý a 80 tisíc kilometrů pro čtyřletý. U čtyřletého pronájmu cena startuje na 5210 korun a u dvouletého na 6048 korun.

Operativní leasing umožňuje uživatelům po stanovenou dobu vůz užívat za měsíční splátky. Po uplynutí této doby si zájemce může vůz odkoupit, nebo si jej automobilka ponechá a nabídne na prodej jako ojetinu. V minulosti byl operativní leasing určený jen pro firemní zákazníky.

 

Právě se děje

Další zprávy