Zuno Bank už není jen na internetu. Spolu s Chytrým Honzou otevírá kontaktní místa

ČTK ČTK
6. 1. 2016 11:38
Kontaktní místa banka otevřela v Liberci, Plzni, Praze, Českých Budějovicích a v Ostravě. Do konce roku jich plánuje mít minimálně dvě desítky. Pro Zuno je stále prioritním kanálem internetové a mobilní bankovnictví. Přesto je řada klientů, kteří chtějí osobní kontakt.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Zuno Bank

Praha - Zuno Bank, která poskytuje internetové a mobilní bankovnictví, zahajuje v Česku provoz kontaktních míst pro klienty. Fungují už na šesti místech, a to v Liberci, Plzni, Praze, Českých Budějovicích a v Ostravě, kde se otevřely dvě. Do konce roku jich banka plánuje otevřít minimálně dvě desítky.

Pro Zuno je stále prioritním kanálem internetové a mobilní bankovnictví. Přesto je řada klientů, kteří chtějí osobní kontakt. "Rozšiřování počtu kontaktních míst je pro nás příležitostí oslovit i ty zájemce o bankovní služby, kteří potřebují například pomoc s dodáním potřebných dokumentů nebo chtějí osobní konzultaci," uvedl šéf divize prodeje Zuno Ján Bača.

Zuno zřizuje kontaktní místa ve spolupráci se společností Chytrý Honza v rámci konceptu Chytré adresy. "Co lze sjednat na Chytré adrese, lze sjednat i online. Nicméně stále mnoho lidí upřednostňuje přímý kontakt s odborníkem," uvedl výkonný ředitel společnosti Chytrý Honza Jiří Paták.

Rovněž internetová banka mBank zahájila již dříve přímý kontakt s klienty. Loni na podzim uzavřela strategické partnerství s finančně poradenskou společností Broker Consulting. Spolupráce obsahuje mimo jiné postupné založení a provoz až 70 obchodních míst.

Internetovou banku Zuno, která působí v Česku a na Slovensku, získal loni od rakouské Raiffeisen Bank International ABH Holding. Jde o soukromé konsorcium podniků se sídlem v Lucembursku, které je mateřským konsorciem pro Alfa Banking Group.

Banka Zuno zahájila svou činnost v roce 2010 na Slovensku, po kterém následovala v polovině roku 2011 Česká republika.

 

Právě se děje

Další zprávy