O víkendu hrozí řidičům zdržení na rakouských hranicích, německé A7 i ve Slovinsku

ČTK ČTK
Aktualizováno 18. 8. 2016 20:51
Řidiče mohou o víkendu zdržet dočasně obnovené kontroly na rakouských hranicích, kde se tvoří kolony. Zhuštěný provoz hrozí na tahu z Vídně do Mikulova kvůli motocyklovým závodům v Brně. Uzavírka bude na německé dálnici A7 z Würzburgu na Fuldu. Ve Slovinsku se tvoří kolony mezi městem Ptuj a hraničním přechodem s Chorvatskem Macelj kvůli stavbě nové dálnice A4.
Na některých místech se mohou tvořit několikakilometrové kolony (ilustrační foto).
Na některých místech se mohou tvořit několikakilometrové kolony (ilustrační foto). | Foto: Reuters

Vídeň/Berlín/LublaňŘidiči by se měli o víkendu připravit na zdržení na některých rakouských hraničních přechodech, silný provoz na hlavním tahu z Vídně do Mikulova, uzavírku dálnice A7 v Německu a kolony mezi slovinským městem Ptuj a hraničním přechodem s Chorvatskem Macelj. Informovala o tom organizace Asistenční služby pro motoristy (ÚAMK) a německý (ADAC) a rakouský autoklub (ÖAMTC).

Dočasně obnovené kontroly na rakouských hranicích způsobují kolony a zdržení až několik desítek minut. Největší komplikace čekají na řidiče na rakouské dálnici A12 na hraničním přechodu Kufstein, dálnici A1 na hraničním přechodu Walserberg nedaleko Salcburku a dálnici A4 na hraničním přechodu Nickelsdorf.

Na severorakouské dálnici A1 hrozí zahuštění dopravy zejména v neděli, kdy mají odjíždět návštěvníci velkého festivalu v městečku St. Pölten. Silný provoz lze očekávat také na rakouském hlavním tahu z Vídně do Mikulova, hlavně kvůli Velké ceně motocyklů v Brně.

Na rakouské dálnici A9 musí řidiči počítat s tím, že tunel Gleinalm zůstává v obou směrech uzavřen asi až do 5. září. Vyznačená objízdná trasa vede po místních silnicích Semmering Schnellstrasse (S6) a Brucker Schnellstrasse (S35). Riziko dopravní zácpy existuje podle rakouského ÖAMTC na několika spojích, hlavně na taurské dálnici A10 a dálnici A13 směrem na alpský Brennerský průsmyk.

Od soboty ráno až do nedělního večera uzavřou v Německu dálnici A7 mezi exity Gramschatzer Wald – Dreieck Schweinfurt ve směru z Würzburgu na Fuldu. Od soboty večer do neděle ráno bude v obou směrech neprůjezdná dálnice A7 mezi exity Bockenem – Seesen (Harz).

Ve Slovinsku způsobuje řidičům komplikace stavba nové dálnice A4 mezi městem Ptuj a hraničním přechodem s Chorvatskem Macelj. Auta v obou směrech se nejspíš nevyhnou dlouhým kolonám.

 

Právě se děje

Další zprávy