Nový sourozenec televize Šlágr se zaměří na country

Ekonomika Ekonomika
17. 4. 2014 11:00
V květnu začne vysílat nová televizní hudební stanice Country No 1.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Sesterská stanice "lidové" hudební televize Šlágr TV se bude jmenovat Country No 1 a začne vysílat v květnu. Oznámila to společnost Česká muzika, která vedle stanice vlastní i hudební vydavatelství.

Nový celoplošný program se zaměří na country hudbu tuzemské i zahraniční produkce. Podobně jako Šlágr slibuje celoplošný dosah v digitální, kabelové i IPT televizi. Zkušební vysílání lze naladit už nyní.

"Country je styl hudby, který má v ČR velkou tradici. Nám se podařilo zajistit zdroj prvotřídních videoklipů z americké produkce včetně posledních novinek. Ovšem i z ČR se nám již hlásí velmi kvalitní zpěváci, například Jaromír Nohavica. Z americké produkce se můžete těšit na Kellie Pickler, Jewel, Lady Antebellum," říká majitel společnosti Česká muzika Karel Peterka. "Naší ambicí je postavit velmi kvalitní country kanál pro celý evropský region," dodává.

Podobně jako Šlágr bude i nová televize "kontaktní" - vedle samotných klipů nabídne i vlastní pořady, možnost volání do vysílání a "teleshoppingový" prodej CD z vlastní produkce.

Šlágr TV funguje v ostrém provozu od dubna 2013. Průměrný podíl na sledovanosti dosahoval v letošním březnu v širší skupině diváků starších 15 let 1,3 procenta, u diváků nad 55 let činil 2,3 procenta.

 

Právě se děje

Další zprávy