Nezaměstnanost v Česku zůstává druhá nejnižší v EU, potvrzují nová čísla

Ekonomika Ekonomika
1. 12. 2015 11:40
Nejvyšší míru nezaměstnanosti má stále Řecko - 24,6 procenta. Nejlépe je na tom Německo - 4,5 procenta, Česko si drží druhé místo. Ukazují to nová čísla zveřejněná statistickým úřadem Eurostat. Meziročně si nejvíce polepšilo Španělsko.
Lépe než ČR je na tom už jen Německo.
Lépe než ČR je na tom už jen Německo. | Foto: Reuters

Praha/Brusel - Česká republika má nadále druhou nejnižší míru nezaměstnanosti v Evropské unii. V říjnu klesla na 4,7 procenta ze zářijových 4,8 procenta. První příčku drží Německo s úrovní 4,5 procenta. Ukazují to nová čísla zveřejněná statistickým úřadem Eurostat.

Nezaměstnanost v celé EU zůstala na úrovni 9,3 procenta. V eurozóně, tedy zemích platících eurem, klesla na 10,7 procenta ze zářijových 10,8 procenta, což je nejnižší úroveň od ledna 2012.

Nejvyšší míru nezaměstnanosti má stále Řecko - 24,6 procenta (zatím poslední údaj ze srpna). Španělsko hlásí 21,6 procenta, v porovnání loňským říjnem tam ale nezaměstnanost klesla nejvíce z členských zemí EU - před rokem dosahovala 23,9 procenta.

Podle odhadů Eurostatu bylo v Evropské unii v říjnu bez práce 22,497 milionu lidí. Oproti letošnímu září klesl počet nezaměstnaných v EU o 36 tisíc, v porovnání s loňským říjnem o 1,942 milionu lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy