Nervózní multimilionář. Do Sazky dorazil výherce 195 milionů

Jiří Hovorka Jiří Hovorka
6. 11. 2014 14:24
Druhou největší výhru v historii Česka si dnes dopoledne vyzvedl muž, který si jel pro čtyřicet milionů, ale dostal pětkrát tolik.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Ludvík Hradilek

Praha – Pohádkovou výhru si dnes v pražském sídle Sazky vyzvedl zhruba čtyřicetiletý muž. „Na první pohled působil nervózně, o výhře se totiž dozvěděl teprve dnes ráno. Sázenku tedy prověřil až pátý den poté, co výhra padla,“ říká Václav Friedmann, tiskový mluvčí společnosti Sazka.

Výhercovo štěstí přitom přišlo ve dvou dávkách. Na internetu si totiž ověřil nejprve jen výherní čísla. Do Prahy tedy vyrážel s tím, že si jede pro necelých čtyřicet milionů. Až po zavolání na call centrum Sazky se dozvěděl, že výhra je mnohonásobně vyšší, uhádl totiž i poslední číslo Šance, a získal tak Superjackpot.

„Volal jsem do Sazky z auta, to už jsem byl na cestě do Prahy. Poté, co mi operátorka call centra řekla, že jsem vyhrál skoro 200 milionů, musel jsem zastavit, vystoupit z auta a hluboce dýchat, protože jsem se celý třásl,“ řekl výherce poté, co vstoupil do budovy Sazky.

Muž si tedy během dopoledne vyzvedl druhou nejvyšší výhru v historii českého sázení - 195 102 153 korun. Pravidelní sázkaři, kteří ani tentokrát nevyhráli – a že jich bude mnoho –, nemusí tentokrát nadávat na nespravedlnost. Čerstvý multimilionář sází pravidelně a vždy plnou sázenku.

Vzhledem k tomu, že svoji výhru zjistil až dnes ráno, neměl vůbec tušení, jak s ní naloží. „Já ani nevím, zda to řeknu manželce, natož abych věděl, co s tím. Mám děti, tak určitě budu vše dělat tak, aby jim ty peníze v životě pomohly. Dovedl jsem si představit, co s necelými 40 miliony, ale tato suma mi opravdu vyrazila dech,“ dodal výherce.

„Před odchodem se ale svěřil, že manželce o výhře večer řekne a poté začnou společně řešit, jak peníze využijí,“ dodal Friedmann. Sazka vyplatí výhru dle herního plánu, tedy do 60 dní, což vychází na začátek ledna.

A jak výherce sázel? Koupil plný tiket, v sedmém sloupci uhodl všech šest vylosovaných čísel druhého tahu a trefil i poslední číslo Šance. K tomu si přidal ještě jednu výhru v pátém pořadí.

Druhá nejvyšší výhra v historii sázení u nás padla téměř přesně po roce od nejvyšší výhry, která byla 399 904 705 korun a již získali manželé z Chrudimska.

Mezi letošních 91 milionářů rozdělila Sazka už více než 833 milionů korun.

 

Právě se děje

Další zprávy