Německý koncern PWO investuje na Valašsku 690 milionů Kč

ČTK ČTK
1. 7. 2014 7:26
Firma nabídne po dokončení investice ve Valašském Meziříčí dalších 150 pracovních míst.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Schenker

Valašské Meziříčí - Německý koncern Progress Werk Oberkirch (PWO) se chystá v následujících čtyřech letech investovat do rozšíření svého závodu ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku 25 milionů eur (skoro 690 milionů Kč).

Po dokončení investice firma se 417 pracovníky, která dodává automobilkám, nabídne dalších 150 míst. Napsaly to úterní Hospodářské noviny (HN).

V těchto dnech se začalo stavět logisticko-montážní centrum, které by mělo být dokončeno ještě letos. Následovat by měla lisovna a administrativní budova. Plánovaná investice v sobě zahrnuje i nákup pozemků, modernizaci nynějšího areálu firmy ve Valašském Meziříčí a pořízení strojů.

Německá PWO v březnu roce 2005 převzala valašskomeziříčskou firmu Unitools, která se specializovala na vývoj a výrobu lisovacích, střižných, ohybových a tažných nástrojů pro automobilový průmysl. Na PWO Czech Republic se přejmenovala letos, vyplývá z webu firmy. Mezi její odběratele patří některé značky skupiny Volkswagen včetně Škody Auto a dále Volvo, BMW nebo Ford.

Firma loni v Česku utržila 1,11 miliardy korun. Zisk jí stoupl o víc než 45 procent na skoro 105 milionů korun.

 

Právě se děje

Další zprávy