Nejkvalitnější práce loni měly Vodohospodářské stavby

ČTK ČTK
29. 5. 2014 11:33
Nejkvalitnějšího dodavatele stavebních prací pro veřejný sektor vybíralo přes 300 investorů.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Reuters

Praha - Nejkvalitnějším dodavatelem stavebních prací pro veřejný sektor byla loni firma Vodohospodářské stavby. Nejlepším zadavatelem je Kraj Vysočina. Výsledky letošního ročníku obou soutěží zveřejnili organizátoři na čtvrtečním setkání lídrů českého stavebnictví.

Nejkvalitnějšího dodavatele stavebních prací vybíralo přes 300 veřejných investorů, jako jsou například ministerstva, kraje, města, obce, regionální úřady či státní podniky. Hlasovat mohli pro 25 společností, které v tomto období získaly největší množství zakázek. Druhé místo obsadila společnost Porr a třetí místo získal Strabag.

"Cílem soutěže je podpořit růst kvality stavebních prací, a to právě v době, kdy se sektor nachází ve složité situaci a oproti svému vrcholu poklesl až o třetinu," prohlásil ředitel pořádající analytické společnosti CEEC Research Jiří Vacek.

Naopak stavební společnosti si nejvíce pochvalují spolupráci s Krajem Vysočina, který zvolily TOP Zadavatelem stavebních prací roku 2013. Čtyři stovky vedoucích představitelů stavebních firem nechaly v kraji i druhé místo, které získalo město Jihlava. Třetí skončil Královéhradecký kraj.

 

Právě se děje

Další zprávy