Přes 20 tisíc Pražanů zůstane den bez vody. Musí se opravit vodovod

ČTK ČTK
23. 4. 2018 11:50
Kromě východní části Prahy se výluka dotkne i odběratelů vody v okolí hlavního města.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Pražské vodovody a kanalizace

Praha - Přes 20 000 obyvatel východní části Prahy zůstane na den bez vody kvůli opravě páteřního úseku vodovodu. Odstávka začne ve středu 25. dubna v 03:00 a skončí ve čtvrtek 26. dubna v 02:30. Oznámil to mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací (PVK) Tomáš Mrázek.

Bez pitné vody budou lidé v pražských Kolodějích, Újezdu nad Lesy, Dolních Počernicích, Hostavicích, Běchovicích a Klánovicích.

V dotčených čtvrtích PVK rozmístí desítky cisteren a také kontejnerů s balenou vodou. "Vše budeme průběžně doplňovat podle potřeb odběratelů," sdělil Mrázek.

Rozmístění cisteren a kontejnerů najdou lidé na mapě výluk na webu PVK. Podrobné informace bude také nepřetržitě podávat zákaznická linka společnosti na číslech 601 274 274 nebo 840 111 112.

Výluka se dotkne i části obyvatel okolních středočeských obcí Šestajovice, Sibřina-Stupice, Úvaly, Květnice, Škvorec, Tuklaty, Rostoklaty, Třebohostice, Dobročovice a Břežany II. "Do těchto lokalit PVK vodu dodávají, ale vodohospodářskou infrastrukturu neprovozují. Náhradní zásobování tak zajistí provozovatelé tamních sítí," doplnil mluvčí PVK.

 

Právě se děje

Další zprávy