Minipivovary se od zítřka představují na Pražském hradě

Radek Pecák Radek Pecák
11. 6. 2015 7:56
Sládci v současné době vaří v minipivovarech na území republiky celkem 25 typů piv.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Celkem 139 druhů piv, které uvařily tuzemské minipivovary, budou moci zítra a v sobotu ochutnat návštěvníci Festivalu minipivovarů. Ten se koná v prostorách Královské zahrady Pražského hradu, na Střelecké cestě pod Královským  letohrádkem. Otevřen bude v pátek od 14 do 20 hodin a v sobotu 13. června od 12 do 20 hodin.

Piva pocházejí z produkce celkem 70 pivovarů, přičemž každý měl právo představit dva své produkty. Této možnosti všechny minipivovary využily, až na pivovar U Fleků, který má stále v nabídce pouze jeden druh. Celkem se bude nabízet 25 různých typů piva.

Pořadatelé předpokládají, že během akce, na kterou může vzhledem ke kapacitě prostor přijít maximálně 1500 lidí, se vypije celkem 7 tisíc litrů piva. 1200 vstupenek bylo v předprodeji, přímo na místě jich bude k dispozici jen 300.

Na  festivalu  budou  přítomni  sládci a majitelé z každého pivovaru, kteří budou podávat návštěvníkům informace  o svých  pivech.  

"Jestliže je v Čechách 333 pivovarů všech velikostí, tak jeden pivovar připadá na 32 tisíc obyvatel. To znamená, že máme nejhustší hustotu pivovarů v Evropě. Z toho je dnes 285 minipivovarů. Zatímco ještě před třemi lety byly raritou, nyní jsou běžnou součástí našich měst a obcí," informuje prezident Českomoravského svazu minipivovarů Jan Šuráň.

 

Právě se děje

Další zprávy