Kellner zvýšil podíl v O2. Koupil akcie od UniCreditu

Ekonomika Ekonomika
30. 10. 2014 14:33
Skupina PPF má nyní více než 83procentní podíl na hlasovacích právech v operátorovi O2 a blíží se k hranici potřebné k možnému vytěsnění drobných akcionářů.
Nejbohatší Čech Petr Kellner
Nejbohatší Čech Petr Kellner | Foto: PPF

Praha - Skupina PPF miliardáře Petra Kellnera učinila další krok v pravděpodobném záměru maximálně ovládnout mobilního operátora O2. Podle serveru iHned totiž PPF koupila od společnosti UniCredit více než pět procent akcií.

Loni v listopadu koupila PPF za 63 miliard korun od španělské Telefóniky 65,9 procenta akcií a později ve veřejném odkupu přidala dalších sedm procent. V současnosti je tak více než tříčtvrtečním vlastníkem firmy.

Jak vyplývá z regulatorních hlášení obou společností pro Českou národní banku, Kellner nahlásil, že po aktuálním obchodu na PPF připadá 83,15procentní podíl na hlasovacích právech v O2. Společnost UniCredit naopak v ten samý den ohlásila změnu podílu na hlasovacích právech z 5,68 procenta na 0,13 procenta.

PPF se tak přiblížila hranici 90 procent, která je potřebná k vytěsnění menšinových akcionářů, respektive stažení titulu z burzy.

 

Právě se děje

Další zprávy