Letadlo Travel Service letící z Malagy do Prahy muselo nouzově přistát v Lyonu, žádní zranění

ČTK ČTK
24. 8. 2016 9:56
Letadlo tuzemské letecké společnosti Travel Service letící ze španělské Malagy do Prahy muselo dnes v noci neplánovaně přistát ve francouzském Lyonu. Důvodem bylo podezření na únik oleje z levého motoru. Bezpečnost cestujících a posádky nebyla nijak ohrožena, společnost pro ně vyslala náhradní letadlo. Cestující by z Lyonu měli odletět v 10 hodin.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Travel Service

PrahaLetadlo tuzemské letecké společnosti Travel Service letící ze španělské Malagy do Prahy muselo dnes v noci neplánovaně přistát ve francouzském Lyonu. Důvodem bylo podezření na únik oleje z levého motoru. Bezpečnost cestujících a posádky nebyla nijak ohrožena, společnost pro ně vyslala náhradní letadlo, řekla mluvčí firmy Travel Service Vladimíra Dufková.

"Posádka letounu postupovala zcela v souladu s bezpečnostními a provozními předpisy společnosti a letadlo bezpečně přistálo," uvedla Dufková. Na palubě bylo 154 cestujících a šest členů posádky. Z Lyonu by s nimi podle mluvčí mělo odletět náhradní letadlo dnes v 10:00. Původně měl letoun Boeing 737-800 letící na trase Malaga – Praha přistát v české metropoli v 01:30.

Travel Service provozuje pravidelné linky pod obchodní značkou SmartWings, charterové lety a privátní lety kategorie Business Jet. Dopravce působí kromě České republiky také na Slovensku, v Polsku a Maďarsku, kde má své dceřiné společnosti.

 

Právě se děje

Další zprávy