Leo Express plánuje autobusové spojení z Vídně do Lvova a z Bohumína do Varšavy

ČTK ČTK
30. 5. 2016 11:44
Počet černých vlaků se nezmění, společnost ale rozšíří návazné autobusové spoje a přidá novou linku z Vídně do Lvova.
Leo Express už nabízí autobusovou dopravu v tuzemsku.
Leo Express už nabízí autobusovou dopravu v tuzemsku. | Foto: Leo Express

Praha - Tuzemský Leo Express plánuje od konce června zahájit provoz autobusové linky mezi Vídní a ukrajinským Lvovem a spojení z Bohumína do Varšavy, které navazuje na železniční spoj společnosti z Prahy. 

Trasu z Prahy do polské metropole pak cestující vlakem i autobusem urazí podle rezervačního systému společnosti za devět hodin a 19 minut. Spojení Lvova a Vídně pak potrvá přes 14 hodin.

Celkem společnost Leo Express provozuje pětici vlaků a spolu s partnery čtyři autobusy. S rozšířením linek do Polska a Ukrajiny od 30. června jejich počet vzroste na devět, uvedla mluvčí společnosti Petra Valentová.

O něco rychleji jezdí z Prahy do Varšavy například přímé mezistátní expresy Českých drah, které zhruba 750 kilometrů dlouhou trasu urazí za necelých osm hodin. Z autobusových dopravců provozují přímé spojení například společnosti Ecolines nebo Comvia Bus. Délka jízdy u čistě autobusového spojení se pohybuje kolem deseti hodin.

Soukromý Leo Express loni snížil ztrátu na 67 milionů korun ze 135 milionů v roce 2014. Tržby společnosti, která provozuje kromě železničního spojení mezi Prahou a Košicemi několik autobusových linek, vzrostly o 80 milionů korun na zhruba 260 milionů korun. Majitelem firmy a předsedou představenstva je podnikatel Leoš Novotný.

Počet autobusových spojení provozovaných pod značkou Leo Express se zavedením dvou nových linek zvýší na šest. Konkrétně jde o spoje Praha - Český Krumlov, Bohumín - Krakov, Přerov - Zlín, Košice - Mukačevo, Bohumín - Varšava, Lvov - Vídeň. Kromě toho společnost provozuje železniční spojení Praha - Prešov - Košice a Praha - Staré Město u Uherského Hradiště.

 

Právě se děje

Další zprávy