Královopolská RIA zvýšila tržby na více než dvě miliardy

ČTK ČTK
20. 10. 2014 10:38
Čistý zisk brněnské společnosti loni klesl na 39 milionů korun.
Královopolská RIA
Královopolská RIA | Foto: Externí

Brno - Brněnská společnost Královopolská RIA loni zvýšila tržby za prodej vlastních výrobků a služeb o 22 procent na 2,1 miliardy korun. Vyplývá to z informací zveřejněných ve Sbírce listin. Ještě loni v červnu přitom firma plánovala pokles tržeb.

Oproti roku 2012 naopak firmě klesl zisk. Po zdanění vydělala 39 milionů korun. Znamená to meziroční pokles o zhruba 20 milionů. Valná hromada společnosti převedla 22 milionů na účet nerozděleného zisku z minulých let. Na dividendu šlo 15 milionů. Na jednu akcii o jmenovité hodnotě 3000 korun vyčlenila dividendu před zdaněním 435 korun.

Podle dostupných informací je majitelem 93 procent Královopolské RIA společnost Conoscenza. Královopolská RIA je stoprocentním vlastníkem společností Královopolská stress analysis group, Královopolská SK a KRAFIN. Vlastní také více než třetinu ve firmě KP-mont a polovinu v Královopolská Ukrajina.

Královopolská RIA je inženýrsko-dodavatelskou společností. Orientuje se zejména na jadernou energetiku, chemii a petrochemii a čištění a úpravu vod. V jaderné energetice firma loni dodávala například jaderným elektrárnám Temelín a Dukovany.

Firma se zabývá projektovou dokumentací technologických celků, kompletací, dodávkami a montáží dílčích technologických celků nebo celých provozních souborů.

 

Právě se děje

Další zprávy