Komárkova KKCG vydělala 5,5 miliardy. Pomohly MND i Sazka

ČTK ČTK
24. 6. 2014 11:33
Konsolidované výnosy skupiny se loni zvýšily o téměř 70 procent na 21,9 miliardy korun.
Karel Komárek
Karel Komárek | Foto: ČTK

Praha  - Investiční skupině KKCG miliardáře Karla Komárka stoupl v roce 2013 konsolidovaný čistý zisk o pět procent na 202 milionů eur - v přepočtu 5,5 miliardy korun. Na nárůstu zisku se významně podílely zejména skupina MND, loterijní společnosti Sazka a OPAP a cestovní skupina Fischer.

Podle mluvčího KKCG Dana Plovajka loni došlo k nárůstu všech klíčových ekonomických ukazatelů.

Aktiva skupiny se zvýšila o téměř pět procent na 1,6 miliardy eur – asi 43,8 miliardy korun. Vlastní kapitál meziročně vzrostl na 919 milionů eur  - 25,2 miliardy korun. Konsolidované výnosy stouply o 68 procent na 799 milionů eur  - 21,9 miliardy korun.

Nové investice

Skupina MND vedle svého tradičního podnikání v těžbě ropy a plynu, vrtných pracích a skladování plynu v průběhu roku 2013 pokračovala v silné expanzi na velkoobchodním trhu s plynem. Na začátku roku 2014 vstoupila na trh prodeje plynu a elektřiny i pro domácnosti.

Skupina KKCG v roce 2013 pokračovala ve své investiční strategii mezinárodní expanze. Získala akcionářský podíl v řecké národní loterii OPAP. Prodala společnost MND Exploration & Production držící podíly na průzkumných a těžebních licencích v Pákistánu a Jemenu a podíl ve vysočanské O2 areně.

KKCG jako strategický investor se dlouhodobě zaměřuje na oblasti ropy a zemního plynu, průmyslu, investic. Skupina drží podíly ve více než 25 českých a zahraničních společnostech, mezi které patří například skupina MND, Sazka, OPAP, Vítkovice, cestovní skupina Fischer, Informační linky 1188 a další. KKCG působí ve více než deseti zemích světa.

 

Právě se děje

Další zprávy