Kladenská Poldi po půl roce opět rozjede výrobu, v podniku zůstalo 160 lidí

ČTK ČTK
28. 6. 2016 16:10
Po půlroční přestávce by v kladenské Poldi měla opět začít výroba, a to v jedné z kováren. V podniku zůstalo asi 160 zaměstnanců, další mají šanci se vrátit. Firma v současnosti prochází celkovou reorganizací.
Poldi Kladno
Poldi Kladno | Foto: Ondřej Besperát

Kladno - V kladenské Poldi už zaměstnanci opravují provozy, výroba začne asi v červenci, a to v jedné z kováren. Naplno by měla huť pracovat zřejmě během srpna. V podniku zůstalo asi 160 zaměstnanců, další, kteří odešli, mají také šanci se vrátit, některé z nich kontaktuje podnik například telefonicky. Řekl to předseda základní odborové organizace Poldi hutě Jozef Kónya. Výroba v podniku stojí zhruba půl roku.

V polovině června dostali zaměstnanci část dlužných mezd, a to za leden a únor. "Příští měsíc by měli dostat výplaty za červen a březen," uvedl Kónya a dodal, že podobně ke každé další výplatě dostanou peníze za zbývající dlužné měsíce.

Opravy a údržbářské práce se podle předsedy odborové organizace týkají všech provozů, je třeba také například vyměnit elektroinstalace a některé součástky ve strojích. Poptávka je zde hlavně po kvalifikovaných pracovnících.

Podnik prochází reorganizací, návrh její podoby nedávno předložila společnost krajskému soudu, který ji povolil. Zároveň soud několik měsíců řešil insolvenční řízení firmy kvůli několikamilionovým dluhům například za energie či materiál. V květnu se podařilo sehnat investora a podepsat s ním smlouvy.

 

Právě se děje

Další zprávy