KFC láká na klávesnici pro umaštěné prsty. Tenkou a ohebnou

Pavla Adamcová Pavla Adamcová
Aktualizováno 25. 5. 2015 23:26
Tray Typer je čtyři milimetry tenká, voděodolná deska, která je umístěna přímo na tácu s pokrmem.
Tray Typer vyrobený pro fastfoodový řetězec KFC
Tray Typer vyrobený pro fastfoodový řetězec KFC | Foto: gutewerbung.net

Berlín - Zrovna v rychlém občerstevní obědváte smažené kuře s hranolkami, když vám na Facebooku vyskočí komentář, na který jednoduše nemůžete nereagovat. Co s prsty umaštěnými od jídla uděláte? Fastfoodový řetězec KFC má pro své netrpělivé zákazníky řešení. V Německu představil klávesnici, která jim umožní obsluhovat smartphone, aniž by se ho museli dotknout.

Tray Typer je čtyři milimetry tenká, voděodolná deska, která je umístěna přímo na tácu s pokrmem. Nahrazuje tedy klasickou papírovou podložku, popisuje britský Daily Mail. S chytrým telefonem zákazníka komunikuje pomocí technologie bluetooth. Klávesnice slouží k opakovanému použití a lze ji snadno nabít přes USB port.

Konec smartphonům umaštěným od jídla?
Konec smartphonům umaštěným od jídla? | Video: Ekonomika

Reklamní kampaň, které byla nová technologie součástí, trvala pouhý týden a zaznamenala značný úspěch. KFC ve spolupráci s reklamní agenturou Serviceplan rozdával zákazníkům klávesnici zdarma během otevření několika nových poboček v Německu. "Fanoušci to zbožňovali," uvedl řetězec. Podle agentury Serviceplan si lidé odnesli všechny klávesnice domů.

Zda se klávesnice Tray Typers objeví i v dalších zemích, není zatím zřejmé.

Není to ale poprvé, co se KFC snažilo zaujmout své klienty technologickou novinkou. Například v září japonské zastoupení řetězce v rámci třiceti let svého působení vytvořilo klávesnici, myš a USB klíč v podobě smaženého kuřete.

S novými technologiemi přicházejí i další řetězce, například kavárenský Starbucks. Ten v současné době ve Velké Británii experimentuje s bezdrátovými nabíječkami, které mohou zákazníci využít pro okamžité dobití smarphonů, připomněl server Business Insider.

 

Právě se děje

Další zprávy